Quinoa Komosa Ryżowa Biała 1kg TARGROCH

tg-015

Nowość

Pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie jest uprawiana od 3–5 tysięcy lat. Uprawiana była przez Azteków i Inków. Nazywana jest matką zbóż ze względu na jej wyjątkowe walory odżywcze i właściwości zdrowotne.

16,99 zł

QUINOA - KOMOSA RYŻOWA (BIAŁA) TARGROCH

Pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie jest uprawiana od 3–5 tysięcy lat. Uprawiana była przez Azteków i Inków. Nazywana jest matką zbóż ze względu na jej wyjątkowe walory odżywcze i właściwości zdrowotne. Quinoa jest bogatym źródłem pełnowartościowego białka, zdrowych kwasów tłuszczowych, a także wielu witamin i składników mineralnych.
Quinoa lub ryż peruwiański, to pseudozboże, tzn. roślina, która wytwarza bogate w skrobię nasiona, lecz w rzeczywistości nie jest zbożem.

Owoce komosy ryżowej (zwane quinoa lub ryżem peruwiańskim) zawierają 48% skrobi, ok. 18% białek, 4–9% nienasyconych kwasów tłuszczowych. Cechują się dużą zawartością wapnia, fosforu,żelaza oraz witaminy E. Wapń z komosy ryżowej jest łatwiej przyswajalny niż wapń z mleka!
Quinoa polecana jest dla osób z nietolerancją laktozy.

Składniki:

Komosa ryżowa

Kraj pochodzenia:

Peru

Zawartość netto (bez opakowania):

1000 g / 1 kg

Producent:

Tar-Groch-Fil Sp.J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn

Sposób użycia:

Komosę przed ugotowaniem należy wypłukać aby pozbyć się saponin nadających gorzkawy smak. Gotować w przeliczeniu: 1 szklanka komosy – 2 szklanki wody. Gotować pod przykryciem 12-15 minut na małym ogniu.

Najlepiej spożyć przed:

Wszystkie oferowane produkty są świeże o ile nie napisano inaczej w aukcji lub w komunikatach pod nią.
Na życzenie podajemy dokładny termin przydatności e-mailowo lub telefonicznie.

Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa:

Nie stosować u osób uczulonych.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Napisz opinię

Quinoa Komosa Ryżowa Biała 1kg TARGROCH

Quinoa Komosa Ryżowa Biała 1kg TARGROCH

Pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie jest uprawiana od 3–5 tysięcy lat. Uprawiana była przez Azteków i Inków. Nazywana jest matką zbóż ze względu na jej wyjątkowe walory odżywcze i właściwości zdrowotne.

Może zainteresują Cie również

TOP