Jogurt +N (5 saszetek) Zakwaski do jogurtu Narum Narine

44,90 zł

- +
Wysyłka już od 7,99 zł (bezpłatny odbiór w Białymstoku)
Darmowa wysyłka od 250 zł
Pakujemy ekologicznie
Bezpieczne zwroty do 30 dni

Wysyłka

Sposoby dostawy Nazwa Cena
Inpost Paczkomaty 24/7 (Płatność z góry) Inpost Paczkomaty 24/7 (Płatność z góry) 11,99 zł
Inpost Kurier (Płatność z góry) Inpost Kurier (Płatność z góry) 13,99 zł
Pocztex Kurier48 (Płatność z góry) Pocztex Kurier48 (Płatność z góry) 11,99 zł
Pocztex Odbiór w Punkcie (Płatność z góry) Pocztex Odbiór w Punkcie (Płatność z góry) 9,99 zł
Paczka w Ruchu (Płatność z góry) Paczka w Ruchu (Płatność z góry) 7,99 zł
InPost Kurier (Pobranie) InPost Kurier (Pobranie) 18,99 zł
Pocztex Kurier48 (Pobranie) Pocztex Kurier48 (Pobranie) 16,99 zł
Pocztex Odbiór w Punkcie (Pobranie) Pocztex Odbiór w Punkcie (Pobranie) 13,99 zł
Odbiór w sklepie Enaturalnie Odbiór w sklepie Enaturalnie Darmowa!

* Dla zakupów powyżej 250,00 zł darmowa dostawa!

nar-012

Zapytaj o produkt Dodaj do ulubionych
Koszt dostawy

JOGURT+N ZAKWASKA DO PRZYGOTOWANIA NATURALNEGO JOGURTU PROSZEK (5 SASZETEK) NARUM NARINE

Zakwaska umożliwiająca przygotowanie jogurtu naturalnego we własnym domu.

Opakowanie zawiera 5 saszetek suchego fermentu, a każda z nich pozwala na wyhodowanie 1 litra smacznego jogurtu. 

Jogurt +N Narine
 jest to sfermentowanym produktem mlecznym zawierającym bakterie Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus (40%) Streptococcus thermophilus st.5. (40%), Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine (20%)

Mleko poddane fermentacji przez kwas mlekowy zmienia swoje właściwości.
Białka mleka ulegają rozszczepieniu na mniejsze łańcuchy, dzięki czemu produkt jest lepiej przyswajany przez organizm człowieka.

Sposób przygotowania:

  • Niezbędnym warunkiem do uzyskania wysokojakościowego produktu jest wyparzenie wszystkich naczyń, które bedą potrzebne do przygotowania jogurtu.
  • 1 litr mleka należy gotować przez kilka minut, a następnie schłodzić do temperatury 38-42°C.
  • Zawartość jednej saszetki rozpuść w 50 ml ciepłej wody lub mleka o temperaturze 34-35°C i dodaj do pozostałego mleka. Dokładnie wymieszaj.
  • Przelej do sterylnego pojemnika i owiń słoik kocem utrzymując stałą temperaturę 38-42 °C na czas dojrzewania (9-11 godzin). Następnie schowaj jogurt do lodówki.
  • Możesz użyć jogurtownicy. Wlej gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostaw włączoną na 7-9 godzin. Po tym czasie wyjmij słoiki z jogurtem i włóż do lodówki. 


Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
Wysoka wydajność! 1 opakowanie pozwala na przygotowanie 5 litrów jogurtu.

Składniki:

Lactobacillus delbruckii subsp. Bulgaricus, Streptococcus thermophilus st.5.,Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine.

Zawartość:

5 saszetek / 5 g

Producent:

"VITAWAY" LLC 
0010, Republic of Armenia
Yerevan, Vardanants str., lane 2, bldg 4/39

Narum Logo

Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa:

Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C.

Termin przydatności:

Wszystkie oferowane produkty są świeże o ile nie napisano inaczej w ofercie.
Na życzenie podajemy dokładny termin przydatności e-mailowo lub telefonicznie.

Dodaj opinie

Jogurt +N (5 saszetek) Zakwaski do jogurtu Narum Narine

Jogurt +N (5 saszetek) Zakwaski do jogurtu Narum Narine

77,99 zł 86,99 zł

PURITANS PRIDE
Brak w magazynie

Może zainteresują Cie również

123,99 zł 139,99 zł

NOW FOODS

TOP