Olej z Owoców Rokitnika (rokitnikowy) EKO 100ml Dary Natury

dn-096

Nowość

Olej z rokitnika jest bardzo zasobny w witaminę E, kwas a-linolenowy oraz linolowy. Jest to jeden z najcenniejszych olejów roślinnych znanych i wykorzystywanych od bardzo dawna.

Ten produkt nie występuje już w magazynie

39,90 zł

OLEJ Z OWOCÓW ROKITNIKA TŁOCZONY NA ZIMNO 100 ml

Olej z rokitnika jest bardzo zasobny w witaminę E, kwas a-linolenowy oraz linolowy. Jest to jeden z najcenniejszych olejów roślinnych znanych i wykorzystywanych od bardzo dawna. Jako nieliczny olej roślinny zawiera wysokie stężenie kwasu tłuszczowego palmityno-oleinowego - Omega-7, który jest nieobecny w oleju z nasion rokitnika. Kwas Omega-7 (palmityno-oleinowy) jest naturalnym składnikiem lipidów skóry, wpływa on na proces ziarninowania i regenerację naskórka, odpowiadając za gojące właściwości oleju rokitnikowego. Jest bardzo cenionym środkiem kosmetycznym polecanym na różnorodne uszkodzenia skóry, wewnętrznie stymuluje układ krążenia, a także doskonale łagodzi stany zapalne przewodu pokarmowego. Do wyprodukowania oleju użyto owoców pochodzących z plantacji ekologicznych na Podlasiu. 

Wyprodukowany został z surowców najwyższej jakości bez żadnych dodatków chemicznych.

Wartość odżywcza na 100 ml:

  • Białko - 0,04 g
  • Węglowodany - 0 g
  • Tłuszcze - 97,3 g w tym:
  • kwasy tłuszczowe: nasycone 27 g, jednonienasycone 37 g, wielonasycone 33,3g
  • Wartość energetyczna na 100ml: 3780 kJ / 900 kcal

Składniki:

Olej z owoców rokitnika 100%

Kraj pochodzenia:

Polska

Zawartość netto (bez opakowania):

100 ml (szklana butelka z brązowego szkła)

Producent:

Dary Natury Mirosław Angielczyk
Koryciny 73
17-315 Grodzisk

Sposób użycia:

Wewnętrznie: Zaleca się od 5 kropli do 1 łyżeczki dziennie podczas posiłku, w zależności od rodzaju kuracji.
Najlepiej przyjmować go bezpośrednio lub rozmieszać z jogurtem, kefirem lub zsiadłym mlekiem.

Zewnętrznie:

- do smarowania chorych miejsc
- do płukania jamy ustnej i gardła
- w postaci kompresów
- jako składnik maseczek na skórę i włosy
- do lewatyw (1 łyżeczka na 0,5 litra przegotowanej wody)
Olejek można mieszać z kremami, balsamami, a także oliwką.
Dla lepszej skuteczności działania najlepiej połączyć stosowanie zewnętrzne z wewnętrznym.

Ze względu na mocną barwę, olej z owoców rokitnika zaleca się stosować na skórę w rozcieńczeniu do 5%. Olej z rokitnika aplikowany bezpośrednio na skórę powoduje nietrwałe, zażółcenie skóry. Jeśli kolor nie stanowi problemu, olej może być używany w wyższym niż 5% stężeniu.
W stanie nierozcieńczonym olej można stosować punktowo na gojące się wypryski, zmiany chorobowe skóry, drobne skaleczenia, poparzenia i blizny.

Przed zastosowaniem zalecane jest wykonanie próby na małym fragmencie skóry, w celu wyeliminowania niekorzystnych reakcji.

Certyfikaty jakości:

Certyfikaty jakości

Do produkcji zostały użyte rośliny zebrane ręcznie ze stanu naturalnego w specjalnej certyfikowanej strefie czystej ekologicznie lub zostały wyprodukowane w gospodarstwach ekologicznych. W gospodarstwach ekologicznych nie używa się żadnych nawozów sztucznych i chemicznych środków ochrony roślin. Wyrób taki nie zawiera także żadnych sztucznych substancji dodatkowych typu konserwanty, barwniki, aromaty itp. Wszelkie te elementy powodują, że produkt jest wyjątkowo wysokiej jakości.

PRODUKT POSIADA CERTYFIKAT EKOLOGICZNY

Logo żywności ekologicznej powoduje, że konsumenci mają pewność co do pochodzenia i jakości kupowanej przez siebie żywności i napojów. Obecność tego logo na dowolnym produkcie oznacza zgodność tego wyrobu z rozporządzeniem w sprawie rolnictwa ekologicznego.



Certyfikat ekologiczny

Termin przydatności:

Wszystkie oferowane produkty są świeże o ile nie napisano inaczej w ofercie.
Na życzenie podajemy dokładny termin przydatności e-mailowo lub telefonicznie.

Napisz opinię

Olej z Owoców Rokitnika (rokitnikowy) EKO 100ml Dary Natury

Olej z Owoców Rokitnika (rokitnikowy) EKO 100ml Dary Natury

Olej z rokitnika jest bardzo zasobny w witaminę E, kwas a-linolenowy oraz linolowy. Jest to jeden z najcenniejszych olejów roślinnych znanych i wykorzystywanych od bardzo dawna.

Może zainteresują Cie również

TOP