Olej Ze Słodkich Migdałów Naturalny 100% 50ml ETJA

et-013

Nowość

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW (Prunus Amygdalus Dulucis) Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu tłustości.

Ten produkt nie występuje już w magazynie

7,90 zł

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW 50 ml NATURALNY ZIMNOTŁOCZONY 100% ETJA

Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów i poddawany później procesowi rafinacji. Zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany w leczeniu stanów zapalnych skóry, podrażnień, egzemy i łuszczycy. Polecany szczególnie do demakijażu, ponieważ jest bardzo lekki i łagodny.

MIGDAŁOWIEC POSPOLITY - Wieloletni krzew lub drzewo o wysokości do 10 metrów żyjące więcej niż 2 lata i wielokrotnie w tym czasie wytwarzający nasiona. Należy do rodziny różowatych i pochodzi z Azji Środkowej. Uprawiany głównie w okolicach Morza Śródziemnego: Włochy, Hiszpania, Turcja, Francja, a także na zachodnim wybrzeżu USA w Kalifornii. Owocem jest podłużny spłaszczony pestkowiec w kruchej skorupce o długości kilku centymetrów. Po wyschnięciu owoce noszą nazwę migdałów, które w handlu są sprzedawane jako bakalie. W przemyśle kosmetycznym wytwarzany jest z nich olej migdałowy, który jest składnikiem wielu kremów, mleczek i lotionów.

Olej ze Słodkich Migdałów oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny.

Składniki:

Olej ze słodkich migdałów

INCI: Prunus Amygdalus (Sweet Almond)Dulcis Oil

Sposób użycia:

  • w czystej postaci bezpośrednio na skórę.
  • idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych olejów bazowych
  • dodatek do kremów, balsamów, mleczek .
  • naturalna odżywka do włosów - zmiękcza, nawilża i poprawia blask wysuszonych włosów. Wcierając olej migdałowy w końcówki, uchroni włosy przed chlorem, słońcem i wodą.
  • produkcja mydła - Olej ze słodkich migdałów łatwo się zmydla. Wykorzystywany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę.
  • ze względu zawartości minerałów, witamin i protein jest bardzo często stosowany do masażów.
  • kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą, delikatnie nawilży i ujędrni naszą skórę.

Kraj pochodzenia:

Włochy

Zawartość netto:

50 ml

Producent:

ETJA
ul. Grochowska 14
82-300 Elbląg

Termin przydatności:

Wszystkie oferowane produkty są świeże o ile nie napisano inaczej w ofercie.
Na życzenie podajemy dokładny termin przydatności e-mailowo lub telefonicznie.

Napisz opinię

Olej Ze Słodkich Migdałów Naturalny 100%  50ml ETJA

Olej Ze Słodkich Migdałów Naturalny 100% 50ml ETJA

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW (Prunus Amygdalus Dulucis) Nadaje się do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu tłustości.

Może zainteresują Cie również

TOP