Stevin w Kryształkach 250 g Słodzik INTENSON

sc-037

Nowość

Stewia nadaje się do wszelkiego rodzaju przetworów, nawet do marynat, gdyż nie ma ona tendencji do fermentacji.

15,29 zł

STEVIN W KRYSZTAŁKACH 250g INTENSON

Słodzik stołowy na bazie erytrytolu i glikozydów stewiolowych

Erytrytol to naturalny niskokaloryczny słodzik. Powszechnie występuje w owocach, warzywach, a także w nasionach roślin i w grzybach. Erytrytol ma delikatny słodki smak. Erytrytol nie powoduje próchnicy zębów. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków. Zaletą tego produktu jest to, że spożyty nawet w dużych ilościach nie ma działania przeczyszczającego. Erytrytol został wzbogacony glikozydami stewiolowymi. Glikozydy stewiolowe są stosowane w Ameryce Południowej od setek lat jako środek słodzący. Siła słodząca glikozydów stewiolowych jest od 250 do 350 razy wyższa od zwykłego cukru. Pozyskuje się je z liści roślin o nazwie stewia (Stevia rebaudiana). Liście tej rośliny są umieszczane przez tydzień pod wodą. Tak uzyskany roztwór wodny jest następnie oczyszczany i suszony, aż do uzyskania kryształów glikozydów stewiolowych.

Składniki:

99% erytrytol, 0,1% glikozydy stewiolowe (Rebaudiozyd A)

Kraj pochodzenia:

Chiny

Masa netto:

250 g

Sposób użycia:

Stosować jak biały cukier. Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw.

Producent:

Intenson Europe Sp. z o.o.
Całowanie 94G
05-480 Karczew

Termin przydatności:

Wszystkie oferowane produkty są świeże o ile nie napisano inaczej w ofercie.
Na życzenie podajemy dokładny termin przydatności e-mailowo lub telefonicznie.

Napisz opinię

Stevin w Kryształkach 250 g Słodzik INTENSON

Stevin w Kryształkach 250 g Słodzik INTENSON

Stewia nadaje się do wszelkiego rodzaju przetworów, nawet do marynat, gdyż nie ma ona tendencji do fermentacji.

TOP