Babka Jajowata Łuska 500 g Błonnik Targroch

tg-048

Nowość

BABKA JAJOWATA 500 g TARGROCH

Ten produkt nie występuje już w magazynie

16,49 zł

BABKA JAJOWATA ŁUSKA 500 g TARGROCH

Babka jajowata naturalnie występuje w Hiszpanii, w południowo-zachodniej Azji i na Wyspach Kanaryjskich.
Pola uprawne znajdują się w głównie w Indiach, USA i Brazylii.

Ta wieloletnia roślina o charakterystycznych liściach ułożonych w rozety i kwiatach w formie kłosa, zdobyła popularność wśród zielarzy dzięki bardzo wysokiej zawartości związków śluzowych.

Łupiny nasion babki jajowatej zawierają bardzo dużo związków śluzowych, które pomagają chronić przewód pokarmowy człowieka.

Dzięki tym samym substancjom:

  • wspomaga regularność wypróżnień,
  • przyspiesza perystaltykę jelit,
  • zapobiega zaleganiu i utwardzaniu mas kałowych,
  • łagodzi stany zapalne śluzówki układu pokarmowego,

Łupiny babki jajowatej można stosować:

  • 1. W chorobie wrzodowej układu pokarmowego, gdyż wydzielany śluz działa osłonowo.
  • 2. Przy uporczywych biegunkach i niestrawnościach, ponieważ łagodzi podrażnienia, zapobiegając odruchowi automatycznego wydalania.
  • 3. W zaparciach, jak również u osób cierpiących na hemoroidy i polipy jelit, gdyż zmiękcza masy kałowe, zapobiegając drażnieniu okolic odbytu..
  • 4. Wspomagająco w procesie odchudzania, zagęszcza posiłki i dobrze wypełnia, przez co ogranicza nadmierny apetyt.
  • 5. Napar przygotowany z łupin babki jajowatej łagodzi stany zapalne układu pokarmowego oraz ogranicza wchłanianie tłuszczów i cukrów, dzięki czemu wspomaga proces odchudzania i wspiera w utrzymaniu prawidłowej masy ciała.
  • 6. Odwary i napary można z powodzeniem stosować jako formę łagodzenia stanów zapalnych w atopowym zapaleniu skóry, łojotoku i w zespole suchego oka, gdyż mają działanie nawilżające.

Składniki:

100% łupiny babki jajowatej.

Wartość odżywcza produktuW 100 gW porcji 50 g% RWS w 50 g
Wartość energetyczna 1483 kJ/353 kcal 742 kJ/177 kcal 9%
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
0 g
0 g
0 g
0%
0%
Węglowodany
w tym cukry
88 g
0 g
44 g
0 g
17%
0%
Błonnik 75 g 38 g -
Białko 0 g 0 g 0%
Sól (zawartość wynika wyłącznie z obecności naturalnie) 0,02 g 0,01 g < 1%

Masa netto (bez opakowania):

500 g

Producent:

Tar-Groch-Fil Sp.J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn

Termin przydatności:

Wszystkie oferowane produkty są świeże o ile nie napisano inaczej w ofercie.
Na życzenie podajemy dokładny termin przydatności e-mailowo lub telefonicznie.

Środki ostrożności:

W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Przechowywać w temperaturze otoczenia, w suchym miejscu.

Napisz opinię

Babka Jajowata Łuska 500 g Błonnik Targroch

Babka Jajowata Łuska 500 g Błonnik Targroch

BABKA JAJOWATA 500 g TARGROCH

TOP