Błonnik aroniowy   

Jest 4 produktów.

Błonnik to niezbędny element zbilansowanej diety, który wpływa na poprawną pracę jelit, żołądka, wchłanianie cukrów i tłuszczu oraz przemianę materii. Dzięki temu umożliwia wyeliminowanie z organizmu wielu toksyn i złogów, co ma pozytywne przełożenie na nasze codzienne zdrowie i samopoczucie. Wiele spożywanych przez nas produktów nie są bogate w błonnik i przez to należy postarać się o jego dodatkowe spożywanie. Błonnik aroniowy to jedna z wielu odmian błonnika, która pozytywnie oddziałuje na cały układ pokarmowy.

Pokazuje 1 - 4 z 4 elementów

Błonnik aroniowy bogaty jest w cenne dla organizmu polifenole, kwasy organiczne, związki pektynowe i taniny. Dzięki temu staje się bardzo skutecznym antyoksydantem. Zalecanie takiej odmiany błonnika szczególnie poleca się osobom walczącym ze schorzeniami przewodu pokarmowego. Nadaje się do spożycia w podczas rozpuszczania w wodzie oraz jako doda...

Błonnik aroniowy bogaty jest w cenne dla organizmu polifenole, kwasy organiczne, związki pektynowe i taniny. Dzięki temu staje się bardzo skutecznym antyoksydantem. Zalecanie takiej odmiany błonnika szczególnie poleca się osobom walczącym ze schorzeniami przewodu pokarmowego. Nadaje się do spożycia w podczas rozpuszczania w wodzie oraz jako dodatek do panierek, wyrobów piekarniczych i cukierniczych, musli i przetworów mlecznych.

Błonnik aroniowy i jego wpływ na zdrowie
Błonnik aroniowy uzyskuje się z owocu aronii. Pozbawiony jest wszelkich substancji chemicznych i konserwantów. Posiada formę sypkiego proszku, który szybko się rozpuszcza. Posiada kolor czerwono-śliwkowy, a smak i zapach suszonych owoców aronii. Dzięki temu jego codzienne spożycie to dla nas prawdziwa przyjemność.

Błonnik stanowi jeden z najlepszych i naturalnych suplementów diety, na który powinniśmy sobie pozwolić. W naszym sklepie przedstawiamy różne odmiany: z nasion babki płesznik, babki jajowatej, owoców aronii czy lnu. Za pomocą takiego błonnika w organizmie pojawiają się cenne śluzy roślinne, które są zbawienne dla poprawnej pracy układu pokarmowego. Niedobór błonnika w organizmie może przyczyniać się do powstawania wielu dolegliwości, jak zaparcia, biegunki, choroby układu pokarmowego i wiele innych. W tym celu warto wzmacniać się za pomocą skutecznego błonnika aroniowego.

Błonnik aroniowy - przeciwwskazania
Zbyt długie spożywanie błonnika (pow. 2 tygodni) może negatywnie wpływać na wchłanianie spożywanych pokarmów. To następnie przyczynia się do powstawania anemii i awitaminozy.

W tym celu musimy dbać o polecaną dzienną dawkę i nie przekraczać zalecanego czasu kuracji błonnikiem. Więcej na opakowaniu.

Błonnik aroniowy - dawkowanie
Zaleca się spożywanie błonnika aroniowego 2 razy dziennie w ilości płaskiej łyżki rozpuszczonej w szklance przegotowanej wody. Korzystnie, gdy na spożywanie błonnika decydujemy się nie dłużej, niż na okres 2 tygodni. Po tym czasie powinniśmy zrobić sobie przerwę (1-3 miesięcy, w zależności od naszego stanu zdrowia).

Błonnik pozwala jeszcze leczyć bądź zapobiegać takim schorzeniom, jak: rak jelita grubego, zapalenie wyrostka robaczkowego, hemoroidy, uchyłkowatość jelit. Dzięki błonnikowi udaje się jeszcze ustabilizować w organizmie poziom glukozy i ciśnienia we krwi. Tym bardziej powinniśmy pozwolić sobie na regularne zastosowanie tak naturalnego i zdrowego suplementu diety. Składa się on zazwyczaj z kilku surowców roślinnych, które zawierają przydatne śluzy roślinne. Tym bardziej warto decydować się na spożywanie błonnika aroniowego!

Więcej

TOP