Z nami każdy mail ma znaczenie. Zapisz się już teraz!
10 zł rabatu na start, wyselekcjonowana oferta, promocje dopasowane do Twoich potrzeb i wiedza, która pomoże Ci otworzyć się na zdrowie!
| Sposoby dostawy | Nazwa | Cena |
|---|---|---|
| InPost Paczkomat 24/7 | 13,99 zł |
| InPost Kurier | 15,99 zł |
| DPD Pickup Odbiór w Punkcie | 11,99 zł |
| DPD Kurier | 16,99 zł |
| ORLEN Paczka | 13,99 zł |
| Odbiór w sklepie Enaturalnie | Darmowa! |
* Dla zakupów powyżej 249,00 zł darmowa dostawa!
Mąka migdałowa to nic innego jak mielone migdały. Charakteryzuje się słodkim, migdałowym smakiem i śmietankową barwą.
Mąka migdałowa to kaloryczny, ale zarazem bardzo zdrowy produkt. Są to drobno zmielone owoce migdałowca zwyczajnego - zawierają dużo zdrowych tłuszczów i witaminę E.
Może być używana jako zdrowy zamiennik mąk tradycyjnych, używanych do wypieku pieczywa i ciast. Stanowi doskonałe źródło jedno i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Z powodzeniem może być stosowana przez osoby na diecie ketogenicznej i niskowęglowodanowej.
Migdały dodatkowo wspierają pracę mózgu, pobudzając kreatywność i wzmacniając koncentrację. Migdały mielone są właściwie tak samo zdrowe, jak te spożywane w całości.
Mąka migdałowa jest doskonałym źródłem minerałów takich jak wapń, magnez, cynk, potas, fosfor i żelazo. Właściwości prozdrowotne mąki migdałowej docenią osoby z podniesionym poziomem cholesterolu LDL we krwi, cukrzycą i wysokim ciśnieniem tętniczym krwi.
Polecana przy nietolerancji glutenu.
| Wartość odżywcza produktu | W 100 g | %RWS |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 2519 kJ / 600 kcal | 30% |
| Tłuszcz, w tym: kwasy tłuszczowe nasycone |
50 g 3,6 g |
72% 18% |
| Węglowodany, w tym: cukry |
10,7 g 3,6 g |
4% 4% |
| Błonnik | 10,7 g | - |
| Białko | 21,4 g | 42% |
| Sól (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu) | 0 g | 0% |
| Witaminy i składniki odżywcze | W 100 g | %RWS |
|---|---|---|
| Wapń | 286 mg | 36% |
| Żelazo | 3,9 mg | 28% |
Mąka z migdałów.
Może zawierać: gluten, orzeszki ziemne, soję, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Należy pamiętać, że przy całkowitym zastąpieniu mąki pszennej migdałową, wypieki mogą mieć inną strukturę i gorzej wyrastać. Najlepiej wymieszać migdały mielone z inną mąką, która ma lepsze właściwości wypiekowe – np. pszenną lub orkiszową. Pozwoli to uzyskać lepszy efekt wyrośnięcia ciasta.
500 g
USA
Wszystkie oferowane produkty są świeże, o ile nie napisano inaczej w ofercie.
Na życzenie podajemy dokładny termin przydatności e-mailowo lub telefonicznie.
Produkt może zawierać: sezam, gluten, soję, różne orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Producent:Tar-Groch-Fil Sp.J.
|
| Dla kogo | Dla całej rodziny, Dla dzieci, Dla kobiet, Dla kobiet w ciąży, Dla mężczyzn, Dla seniorów, Dla sportowców, Dla diabetyków |
| Forma | Proszek |
| Zawartość opakowania | 500 g |
| Nie zawiera | Glutenu |
| Kraj pochodzenia | Stany Zjednoczone |
Mąka Migdałowa Mielone Migdały 500 g TARGROCH
Mąka Migdałowa Mielone Migdały 500 g ...
Dodaj opinie