Dodaj do listy życzeń
Tapioka Granulki Mąka z Manioku Kulki 500 g Skrobia TARGROCH

Tapioka Granulki Mąka z Manioku Kulki 500 g Skrobia TARGROCH

9,89 zł

1,98 zł / 100 g

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni

- +
Wysyłka już od 12,99 zł (bezpłatny odbiór w Białymstoku)
Darmowa wysyłka od 249 zł
Pakujemy ekologicznie
Bezpieczne zwroty do 30 dni

Wysyłka

Sposoby dostawy Nazwa Cena
InPost Paczkomat 24/7 InPost Paczkomat 24/7 13,99 zł
InPost Kurier InPost Kurier 15,99 zł
DPD Pickup Odbiór w Punkcie DPD Pickup Odbiór w Punkcie 12,99 zł
DPD Kurier DPD Kurier 16,99 zł
ORLEN Paczka ORLEN Paczka 13,99 zł
Odbiór w sklepie Enaturalnie Odbiór w sklepie Enaturalnie Darmowa!

* Dla zakupów powyżej 249,00 zł darmowa dostawa!

TG-144

Zapytaj o produkt Dodaj do ulubionych
Koszt dostawy

TAPIOKA - MĄKA Z MANIOKU W GRANULKACH 500 G SKROBIA Z TAPIOKI TARGROCH

Tapioka to przetworzony maniok jadalny, czyli roślina silnie związana z Ameryką Południową oraz Azją. Znana jako składnik bubble tea w krajach dalekowschodnich, zaś w Europie chętnie stosowana jako komponent deserów.


Perłowa postać tapioki
, zachwyca nie tylko wyglądem, ale także

  • strukturą,
  • neutralnym smakiem,
  • właściwościami hipoalergicznymi.


Maniok jadalny
to niezwykle popularna i pospolita roślina w krajach Ameryki Południowej. W postaci surowego produktu bulwy tejże rośliny są niejadalne. Swoją wartość nabywają podczas obróbki termicznej.

Manioki przerabia się na półprodukty takie jak:

  • mąka skrobiowa, określana jako kassawa,
  • kasza, nazywana attike,
  • tapioka, czyli rozdrobnione, suszone i prażone bulwy manioku, w postaci granulatu


Tapioka to nieodłączny składnik kuchni bezglutenowej. Dodatkowo neutralny smak oraz hipoalergiczne i lekkostrawne oddziaływanie, może stanowić świetny element codziennych posiłków. Spożywanie tapioki sprzyja utrzymaniu diety, odpornej na choroby cywilizacyjne.

Tapioka Granulki TarGroch:

  • to idealny składnik deserów i ciast dietetycznych, gdyż pozwala zwiększyć wartość i jakość odżywczą posiłków,
  • posiada właściwości zagęszczające, dzięki czemu można zastąpić nią mąkę podczas gotowania sosów, zup oraz past. Często dodawana jest również do pieczywa oraz naleśników.

Składniki:

Wartość odżywcza produktuw 100 g
Wartość energetyczna 1487 kJ / 354 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
0 g
Węglowodany
w tym cukry
87,8 g
3,3 g
Błonnik 0,9 g
Białko 0,9 g
Sól (zawartość wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu) <1 g


Skrobia manioku, woda.

Kraj pochodzenia:

Tajlandia

Masa netto (bez opakowania):

500 g

Kraj pochodzenia:

Tajlandia

Sposób użycia:

Tapiokę wypłukać, namoczyć najlepiej w mleku ok. 20 minut.

Następnie ugotować w tym samym płynie do miękkości (około 40 minut) na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając.

Środki ostrożności:

W zakładzie pakowane są również sezam, migdały, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań, nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Produkt nie zawiera glutenu.
Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Producent:

Tar-Groch-Fil Sp.J.
Filipowice 161
32-840 Zakliczyn
Polska

biuro@targroch.pl

Tar-Groch-Fil Sp.J. Logo

Dla kogo Dla całej rodziny, Dla kobiet, Dla mężczyzn, Dla seniorów, Dla sportowców
Cechy Wegetariański, Wegański
Forma Mąka
Zawartość opakowania 500 g
Nie zawiera Przeciwzbrylaczy, Metali ciężkich, Zagęstników, Pochodnych ropy naftowej, Sztucznych dodatków, Oleju palmowego
Kraj pochodzenia Tajwan

Dodaj opinie

Tapioka Granulki Mąka z Manioku Kulki 500 g Skrobia TARGROCH

Tapioka Granulki Mąka z Manioku Kulki 500 g Skrobia TARGROCH